Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαδικτυακό εργαστήριο «Μονόλογοι σε Καραντίνα» του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, σας προσκαλεί, την Τρίτη 7 Ιουλίου, 18:00-20:00, στο διαδικτυακό εργαστήριο παρουσίασης της Δράσης «Μονόλογοι σε καραντίνα» (μέσα από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ).


Αφορμή για το εργαστήριο αποτέλεσε η δράση που υλοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Μάιο 2020 με τη συμμετοχή εικοσιτεσσάρων (24) εφήβων προσφύγων από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, το Ιράν, το Βελουχιστάν το Πακιστάν, τη Συρία, το Καμερούν, τη Σομαλία, το Μπενίν κ.ά. που στόχο είχε να δώσει φωνή σε έφηβους πρόσφυγες, που διαμένουν σε διάφορες δομές της χώρας, ώστε να εκφράσουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους στην καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.
Στο διαδικτυακό εργαστήριο θα παρουσιαστεί ο τρόπος δουλειάς με τους έφηβους πρόσφυγες, θα αναγνωστούν κείμενα που έγραψαν στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής της δράσης και θα μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες από την περίοδο αυτή.
Συντονίζουν: Νίκος Γκόβας, Κατερίνα Αλεξιάδη
Παρεμβαίνουν: εμψυχωτές εργαστηρίων γραφής
 Το εργαστήριο μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών, εμψυχωτών νεανικών ομάδων και όσων έχουν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση.
Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Κυριακή 05/07/2020 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ και θα ειδοποιηθούν την Δευτέρα 06/07/2020, όταν και θα τους σταλεί ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα ZOOM.

Η δράση «Μονόλογοι σε καραντίνα», αποτελεί μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων.
Πληροφορίες:
Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Περιφερειακή Συντονίστρια Β. Ελλάδας του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»
Αναστασία Πάτσιου, Τοπική Συντονίστρια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» στην Κοζάνη
Γραμματεία: 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου