Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Xρηματοδοτουμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα:‘’Effective multicultural team’’.

26 Αυγούστου με 3 Σεπτέμβρη στη Μαύρη Θάλασσα
(Akçakoca / Düzce / TURKEY)

Συμμετοχές από: Latvia, Greece, Romania, Turkey, Sweden, Estonia, FYROM

The aim of the project "Towards an effective multicultural team" is to improve the team working skills of youth workers in multicultural environment by using different informal education methods and to make the youth workers more aware on the processes in a multicultural team work.
The objectives of the project are:
- to support the youth workers to become more aware of team developing processes with an emphasis on multicultural international teams, especially if it consists from hard to reach young people
-to discuss with the youth workers their experience in resolving the conflicts in teams and to learn the importance of conflicts in a team work, to apply different methods for manage conflicts in a team.
-to experience the project phases together with the group during the training and to become more aware on tools which they can use to make projects in multicultural teams more successful
-to promote the idea of "Youth initiative" and to encourage the youth workers to share their ideas and develop international projects with multicultural teams in this field
-to encourage the youth workers to learn from their mistakes and to encourage them to find the solutions if something goes in different way as planned before
- to make the youth workers more aware about cultural differences; to support them to learn from different cultures and to find the ways of collaboration with people from different cultures.

Βρείτε φίλους σας, συγγενείς κλπ και επιχειρήστε το. Αξίζει τον κόπο. 

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Όταν η Εύα πήγε στη Γαλλία

της Εύας Καρατζέτζου

Από τις 4 έως τις 25 Αυγούστου, πήγαμε στο Φα της Γαλλίας 15 νέοι από διάφορα μέρη του κόσμου για εθελοντική εργασία. Οι εθελοντές ήταν από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία και Ελλάδα. Μέναμε σε σκηνές και μαγειρεύαμε εμείς. Κάθε φορά που χρειαζόμασταν βοήθεια, οι κάτοικοι του χωριού ήταν δίπλα μας. Επισκεφτήκαμε κάστρα, πήγαμε σε εκδηλώσεις, κολυμπήσαμε στο ποτάμι, κάναμε εκδρομές και μάθαμε πολλά πράγματα. Μαγειρέψαμε φαγητά από τον τόπο μας και τα παρουσιάσαμε. Οι γεύσεις των φαγητών, μας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθαρίσαμε την γέφυρα του χωριού από τον 19ο αιώνα και δημιουργήσαμε ξύλινες κατασκευές στο δάσος. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία όχι μόνο για τους εθελοντές αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.
Γαλλική οργάνωση: Solidarites Jeunesses 
Σε συνεργασία με την ελληνική οργάνωση: Citizens in Action

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο της συνεργασίας στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει και να στηρίξει αιτήματα συμπολιτών μας σε θέματα νομικά και εργασιακά. Έχουμε επισταμένως δουλέψει πάνω σε ζητήματα πρόσβασης στην εργασία των αιτούντων άσυλο και συγκεκριμένα στους περιορισμούς που υπήρχαν για την έκδοση αδειών εργασίας.
Το  θέμα φάνηκε πως διευθετήθηκε με την υπογραφή του νόμου 4375/2.4.2016, ο οποίος δίνει το δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία σε όλους και όλες που κατέχουν «δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία» ή «δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού», καταργώντας ταυτόχρονα με το άρθρο 81, το Π.Δ. 189/1998 και την υποχρέωση προσκόμισης άδειας εργασίας.
Όπως όμως προκύπτει από την ως τώρα εμπειρία μας, οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν στην πρόσληψη αιτούντων ασύλου λόγω της αδυναμίας να καταχωριστούν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφ’ ης στιγμής ο κωδικός που αφορά στις «άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών οι οποίες παρέχουν δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας» δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες αδειών διαμονής των «αιτούντων άσυλο» και «αιτούντων διεθνή προστασία».

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Call for 2 long-term EVS in Italy

Please find attached our EVS vacancy, for a long-term Evs project in Sciacca, Sicily, already approved by Italian National Agency.

We're looking for 2 female candidates from Programme Countries:

12 months long term EVS from October 2016 to October 2017. 

To apply potential candidates have to send their Curriculum Vitae and the questionnaire filled attached in English to walden@associazionejoint.org by the 7th of August 2016.

We kindly ask to spread this information. Thank you in advance and best regards,

Joint Staff

Associazione di promozione sociale Joint
Via Antonio Giovanola, 25/C
20142 Milano, Italy
Tel.   +39 02 45 47 23 64

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στο workcamp των Citizens in Action στη Χαλκιδική!

Αν φέτος θα ήθελες να προσφέρεις εθελοντικά το χρόνο σου στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό τότε σου έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Οι Citizens in Action μετά τα δύο καλοκαιρινά workcamp στην Κρήτη (που οι ελεύθερες θέσεις εξαντλήθηκαν άμεσα) διοργανώνει ένα ακόμα διεθνές πρόγραμμα εθελοντισμού από 28 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. To workcamp αυτό, που γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, έχει ως στόχο την διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενός πολύ όμορφου χωριού (Γομάτι Χαλκιδικής) και της γύρω περιοχής. Εθελοντές και εθελόντριες από την Ελλάδα και από την Γερμανία, θα εργαστούν μαζί μέσα στη φύση... θέλεις να είσαι κι εσύ ένας απ' αυτούς;

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σκέψεις μετά το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης αποτέλεσε μια αφορμή για συμμετοχή, συζήτηση, ενημέρωση, προβληματισμό, διασκέδαση, βόλτα, δράση, έκφραση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, χαλάρωση. Ένα λόγο για να βρεθούμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω ενάντια στο ρατσισμό, στον κάθε είδους διαχωρισμό, σε ότι μας κρατάει πίσω. Ένα βήμα διαλόγου για το πώς θέλουμε να είναι οι ζωές μας. Αυτό θέλαμε να είναι το φεστιβάλ και αυτό ελπίζουμε να ήταν για όσους και όσες συμμετείχαν και φέτος. Χαιρόμαστε που υλοποιήθηκε και φέτος και ελπίζουμε του χρόνου με το ίδιο κέφι και ενθουσιασμό να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, τόσοι και ακόμα περισσότεροι, για να το στήσουμε, να το στηρίξουμε, να το πλαισιώσουμε, να το χαρούμε.
Στο τέλος αυτής της γιορτής θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, σ’ όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος πέρασε από το φεστιβάλ και στήριξε την προσπάθεια, στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές οι οποίοι «σήκωσαν» για άλλη μια χρονιά, στις πλάτες τους το Φεστιβάλ, μεταφέροντας την ενέργεια και τη ζωντάνια τους στη διοργάνωση και σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο παιδικό φεστιβάλ, στις παράλληλες δράσεις και στις ανοιχτές συζητήσεις, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Βέροιας

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας για την υποστήριξη των προσφύγων, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Αρματωλού Κόκκινου, στις Βαρβάρες της Βέροιας.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε είναι:
Αλάτι
Ζάχαρη
Ρύζι
Τοματοπολτός
Τσάι μαύρο(φακελάκια)
Απορρυπαντικά για πλύσιμο στο χέρι
Αντικουνουπικά (sticks)

Τα είδη συγκεντρώνονται στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6. Σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποια/κάποιον, τα αφήνετε στον επάνω όροφο, εντός της τζαμαρίας, η πόρτα είναι ανοιχτή.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2461049799, 6979009087

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Hope Hotel: Βιωματική περιήγηση στα δωμάτια ενός αλλιώτικου ξενοδοχείου που φιλοξενεί μνήμες, στάσεις, καταστάσεις

Στο πλαίσιο του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, η νεανική θεατρική ομάδα που υποστηρίζει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, παρουσιάζει για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης μια διαδραστική παράσταση - εγκατάσταση σε κτίριο της πόλης.
Την Κυριακή 3/7, από τις 17:30 έως τις 19:30,
το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης μεταμορφώνεται σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ, που θα φιλοξενήσει στα δωμάτιά του μνήμες, στάσεις και καταστάσεις, μιας ιστορίας που δυστυχώς κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται.
15 διαφορετικές performances στα 15 δωμάτια του ξενοδοχείου, με θέμα την προσφυγιά, μας καλούν σε μια βιωματική, θεατρική περιήγηση, με οδηγό ένα χάρτη και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον...

Είσοδος - έξοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια περιήγησης: Περίπου 60'

* Η είσοδος στο ξενοδοχείο θα γίνεται βάση προτεραιότητας.
** Τελευταία είσοδος στο ξενοδοχείο: 18:45

Μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!!!

Παίζουν: Βούλα Ματσέο, Ανδριάνα Παφίλη, Νίκος Λιάκος, Ελένη Κιούρα, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Κωσταντίνα Θάνου, Κοσμάς Κότση, Μαριεύη Ζαρογιάννη, Μιχαέλα Κότσιου, Μαρία Παππά, Μαίρη Ζαχαράκη, Ματίνα Νούλια, Άννα Μαμάτσιου, Παναγιώτης Καλαϊτζής, Νικήτας Γερολίμος, Βαλάντω Χριστοφορίδου, Αγγελική Σιτρά, Ιορδάνα Ζαχαράκη, Ολίνα Μανωλοπούλου, Ελένη Μανωλάκου

Σύλληψη: Στέλιος Χλιαράς
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χλιαράς, Κλειώ Λιάβα
Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Εύη Μιμίκου, Αργύρης Παπανικολάου, Νικολέτα Σιώμου, Παναγιώτης Κράββαρης