Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

250 μάσκες και έντυπα με χρήσιμες πληροφορίες παραδόθηκαν στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κοζάνης




Εθελόντριες και εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωναϊού (COVID 19), κατασκεύασαν 250 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες και μαζί με ένα πακέτο χρήσιμων πληροφοριών τις παρέδωσαν στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κοζάνης, με στόχο να διατεθούν σε ωφελούμενες/ους του προγράμματος τόσο στην πόλη της Κοζάνης, όσο και στα χωριά του δήμου.
Το πακέτο «δώρου» προς τους ωφελούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι, στην ειδική συσκευασία για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων, περιλάμβανε:
1.    Μάσκα επαναχρησιμοποιούμενη.
2.    Έντυπο οδηγιών για τη σωστή χρήση της μάσκας.
3.    Τον οδηγό επιχειρήσεων με υπηρεσία κατ΄οίκον παράδοσης.
4.  Τη λίστα των αρτοποιείων που συμμετέχουν στη δράση «Ψωμί σε Αναμονή» (από τα οποία κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί δωρεάν ψωμί).
Αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων των Δήμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.), αλλά και των νοσοκομείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με τα λίγα μέσα που έχουμε και με όποιο τρόπο μπορούμε.
Από τη δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε θα βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλώβητοι μόνο αν προτάξουμε την αλληλεγγύη, αναλογιστούμε την κοινωνική ευθύνη που έχουμε και παραμείνουμε ενεργοί-παραμείνουμε άνθρωποι.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από τον εγκλεισμό και τις οικονομικές συνέπειες του κορωναϊού και όποια/ος θέλει να συνδράμει στο έργο μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 2461049799 και στα infokoz@arsis.gr, www.facebook.com/Arsis.Kozanis.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου