Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

BIOME: Μπορούν χωρίς αφεντικά εδώ και 15 μήνες

Οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΙΟΜΕ γιορτάζουν τους 15 μήνες αυτοδιαχείρισης διοργανώνοντας πανελλαδικό διήμερο αγώνα αλληλεγγύης.
     
Γιορτάζουν τους 15 μήνες αυτοδιαχείρισης στη ΒΙΟΜΕ. Πανελλαδικό διήμερο αγώνα αλληλεγγύης διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Αγώνα των εργατών:
Την Κυριακή (11/05), στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ θα πραγματοποιηθεί (10.00-15.00) πανελλαδική συνέλευση των αλληλέγγυων υποστηρικτών και των εργαζομένων της ΣΕΒΙΟΜΕ: Οι προοπτικές του αγώνα. Το απόγευμα (17.00-21.00) διοργανώνεται εκδήλωση με συμμετοχές από αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας: από τη Χαλκιδική, από τον τομέα της ύδρευσης, εργατικούς χώρους κ.ά. Επίσης το βράδυ (21.30) θα πραγματοποιηθεί συναυλία οικονομικής ενίσχυσης.
Τη Δευτέρα (12/05) υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με αίτημα να απορριφθούν οι κατηγορίες και να δικαιωθούν οι αγωνιζόμενοι εργάτες της ΒΙΟΜΕ.
«Εδώ και δεκαπέντε μήνες, ένα μικρό εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη χαράζει μια διαφορετική πορεία στα τεκταινόμενα του εργατικού και κοινωνικού κινήματος της χώρας. Εδώ και δεκαπέντε μήνες το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής βρίσκεται κάτω από πλήρη εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση υπό τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ένας τόπος εκμετάλλευσης του ιδρώτα των εργατών μετατρέπεται σε χώρο ελευθερίας. Ένας τόπος ιεραρχίας σε χώρο ισονομίας και άμεσης δημοκρατίας. Ένας τόπος καπιταλιστικής πειθαρχίας, σημείο-παράδειγμα για την κοινωνική απελευθέρωση», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου