Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η Εθνική Αστέγων στις καρδιές του πλανήτη

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων συγκαταλέγεται, σύμφωνα με την FIFA, στις τρεις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες που πλανήτη, για τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιεί το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό εργαλείο.
Με τη βοήθεια των απλών ανθρώπων, τη Δευτέρα 7 Απριλίου,
μπορεί να αναρριχηθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας της FIFA.
Είμαστε μόλις μία ψήφο μακριά! 
 

«Η Δύναμη του Ποδοσφαίρου» είναι ο τίτλος ενός διαγωνισμού που «έτρεξε» η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA τους τελευταίους μήνες. Φίλοι της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου απ' όλο τον πλανήτη έστελναν τις δικές τους ιστορίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονταν ο βασιλιάς των σπορ και ο καταλυτικός του κοινωνικός ρόλος στις τοπικές κοινωνίες.
Μια συμμετοχή, με την υπογραφή του δημοσιογράφου κ. Θάνου Σαρρή, εστάλη και από την Ελλάδα. Θέμα της, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων, που συστάθηκε το 2007 με σκοπό την ενεργοποίηση και κοινωνική ένταξη ή επανένταξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συμπολίτες μας που είναι άστεγοι, άλλοι που έζησαν στο βαθύ σκοτάδι των εξαρτήσεων και άλλοι που από τα πέρατα της γης βρέθηκαν πρόσφυγες σε αυτό τον τόπο είναι στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.
Προχθές μάθαμε, ότι το αφήγημα της ελληνικής ομάδας των αστέγων ξεχώρισε από το πάνελ των ειδικών της FIFA και πλέον συγκαταλέγεται στα τρία κορυφαία ποδοσφαιροκοινωνικά πρότζεκτ του κόσμου!
Τα άλλα δύο πρότζεκτ που συμπληρώνουν την τριάδα είναι εξίσου εκπληκτικά και αξίζουν κι αυτά την αγάπη και συμπαράστασή μας.
Το ένα είναι από το Οχάιο των ΗΠΑ και αφορά μια ποδοσφαιρική Λίγκα που έχει συσταθεί για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και το άλλο έχει την έδρα του στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Crown Trace Community έχει ως στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των συμμοριών της βίας και των ναρκωτικών.
Αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες και οι δύο.
Η νικήτρια του διαγωνισμού θα αναδειχθεί μέσα από ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει ήδη ηλεκτρονικά και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου.
Η πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια» και τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων μας απευθύνουν έκκληση να τους υποστηρίξουμε διά της ψήφου μας -αν πιστεύουμε βεβαίως, ότι αξίζει.

Η ψηφοφορία διεξάγεται στην ιστοσελίδα της FIFA.
Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:  "FIFA the power of football"

Βέβαια, πραγματικά άξιες και υπέροχες είναι και οι άλλες δύο υποψηφιότητες της τριάδας.
«Για μας είναι πολύ δύσκολο να ζητήσουμε από τον κόσμο να ψηφίσει εμάς και να μην ψηφίσει τους άλλους. Οι πρωτοβουλίες του Οχάιο και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι πραγματικά σημαντικές και έχουν την αγάπη και το θαυμασμό μας. Αν κάποιος επιθυμεί, ας ψηφίσει και κάποια από τις άλλες δύο υποψηφιότητες. Η αναγνώριση, να ξέρετε, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Για όλους μας. Άλλωστε, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν σύνορα. 'Ολοι μαζί για όλους μαζί, είναι ένα από τα συνθήματά μας», σχολίασε ο συντονιστής της Εθνικής Αστέγων και διευθυντής σύνταξης του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία» Χρήστος Αλεφάντης.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, η FIFA στο τηλεοπτικό της κανάλι Futbol Mundial είχε παρουσιάσει ειδικό αφιέρωμα στην Εθνική μας Αστέγων με τίτλο «Είναι Σύμβολο Ελπίδας» («It's a symbol of hope»).
Να σημειωθεί ότι η νικήτρια του διαγωνισμού θα κερδίσει και ένα αυτοκίνητο! Αυτοκίνητο που έχει μεγάλη ανάγκη η Εθνική Αστέγων (ήδη ψάχνει εδώ και καιρό ένα), αφού μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις της από και προς τα γήπεδα, με όλο τα αθλητικό υλικό στην πλάτη, πραγματοποιούνται με τις αστικές συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου