Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Ασημόπουλου: «Άγρια Θηλαστικά»

Έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Ασημόπουλου, με θέμα: «Άγρια Θηλαστικά» θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, από τις 16 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2015. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10  το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει περίπου τριανταπέντε έργα του στην  έκθεση ζωγραφικής  και μάλιστα θα είναι  η πρώτη φορά που θα  εκθέσει την δουλειά του στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια έκθεση εμπνευσμένη από την ζωή στην άγρια φύση και κυρίως των θηλαστικών που απειλούνται από εξαφάνιση, θέμα που τον εντυπωσίασε και θέλησε να αποτυπώσει στον καμβά του.
Ο χώρος της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης είναι ανοιχτός για ανθρώπους και συλλογικότητες της πόλης, καθώς στοχεύει να αποτελέσει έναν κοινωνικό χώρο δημιουργίας και έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων και αλληλεγγύης, με στόχο  να γίνει το «Σπίτι της Πόλης».

Λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη
Ονομάζομαι Ασημόπουλος Σταμάτης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης της Κομοτηνής το 2010. Έπειτα, η αγάπη μου για το περιβάλλον με οδήγησε στην Σουηδία για μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Φυσικών Πόρων.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, κατέληξα στην Μαλαισία για την πρακτική μου άσκηση, όπου και συνειδητοποίησα τα προβλήματα της βιοποικιλότητας από την μη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, σε μεγάλο βαθμό. Η Ν. Αφρική έγινε ο επόμενός μου προορισμός, όπου σαν εθελοντής δούλευα σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων.
 Έτσι, η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Άγρια Θηλαστικά», είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια μου και τα ίδια τα ζώα που συνάντησα κατά τη διάρκεια αυτού. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να ενημερώσει το κοινό για τα άγρια ζώα του πλανήτη μας και το πώς ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Επίσης, η έκθεση έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την συμπεριφορά του απέναντι στο περιβάλλον «μας», διότι ένα καλύτερο αύριο είναι υπόθεση όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2461049799, να στέλνουν e-mail στο: infokoz@arsis.gr, να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο: arsiskozanis.blogspot.gr ή την ιστοσελίδα www.facebook.com/Arsis.Kozanis.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου