Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

2η ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 06:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα, στο κέντρο της Κοζάνης ξεκινάει η 2η ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Τίτλος της 1ης ημέρας είναι «Χώροι αλληλεγγύης ΚΟΝΤΡΑ στον κοινωνικό αποκλεισμό» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:00-20:00
Στο παιδικό φεστιβάλ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, με συνοδεία ζωντανής μουσικής, την Κουκλοθεατρική Παράσταση «Το Μαγικό Βιολί» παρέα με το Δημιουργικό Εργαστήρι Μορμόλης
Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει παιχνιδότοπος, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών την ίδια στιγμή που οι συνοδοί τους μπορούν να απολαύσουν καφεδάκι και να κάνουν τα ψώνια τους από το παζάρι με τις χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των εθελοντών του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης. 

18:00-20:00
Στα παράλληλα εργαστήρια που θα υλοποιηθούν την ίδια ώρα, φιλοξενείται η πολύ σημαντική συζήτηση «η κατάσταση στο χώρο της υγείας σήμερα». Καλεσμένοι είναι ο κ. Χ. Κατσίνας, Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης. Σκοπός της συζήτησης είναι να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος στην Κοζάνη, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στις ζωές όλων μας.
Την ίδια ώρα θα λάβει χώρα το εργαστήριο ευαισθητοποίησης εφήβων για τα ανθρώπινα δικαιώματα: «Κάνε ένα βήμα μπροστά!», βασισμένο στη βιωματική μέθοδο εκπαίδευσης για εφήβους και νέους που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν σε κάτι διαφορετικό.


20:00-21:00
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμένονται οι ανοιχτές συζητήσεις, όπου το θέμα τους είναι πως η αυτοοργάνωση μπορεί να δώσει λύσεις και προτάσεις και να φέρει κοντά ανθρώπους, διδάσκοντας ένα διαφορετικό τρόπο συνύπαρξης και κοινωνικής οργάνωσης.
Καλεσμένοι είναι:
Μικρόπολις, Κοινωνικός χώρος για την ελευθερία
Οικόπολις, Παράλληλη πόλη οικολογίας και κοινωνικής αλληλεγγύης
Βιος Coop, Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

21:00-22:00
Τίτλος της ταινίας μικρού μήκους που επιλέχθηκε να προβληθεί είναι «Στο σκοτάδι», του Κοζανίτη σκηνοθέτη Νίκου Κουρού, ο οποίος και θα προλογίσει την ταινία.
Η κρίση στην Ελλάδα του σήμερα και κατά πόσο επηρεάζει μια τριμελή οικογένεια. Οι αντιδράσεις από μια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανησυχίες και τα αδιέξοδα. Άλλοι αντιδρούν διαδηλώνοντας, άλλοι είναι απαθείς, άλλοι αποφασίζουν να δώσουν ένα σύντομο τέλος στην όλη κατάσταση. Αυτά με λίγα λόγια διαδραματίζονται στη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού «Στο σκοτάδι», ενώ ο δημιουργός της θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στο Φόβο», που αναφέρεται στα τραγικά επακόλουθα της ανόδου του φασισμού στην Ελλάδα και κατά πόσο υποβαθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις υπό μορφή κυνηγού-θηράματος. Η ταινία «Στο Φόβο» θα κάνει την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Food Festival, στα Τίρανα.

22:00-00.00
Στο συναυλιακό μέρος της 2ης ημέρας του Φεστιβάλ φιλοξενούμε τους Fire Play, Μουσικό Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, με την καθοδήγηση της κ. Ελένης Τσιλιμπάκου, στη συνέχεια θα εμφανιστεί η Νεανική Μπάντα Σιάτιστας σε έντεχνα ακούσματα και το πρόγραμμα θα κλείσει με τους Legato, οι οποίοι αποτελούνται από Κοζανίτες καταξιωμένους μουσικούς, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν μουσικά με διασκευές δημοτικών και όχι μόνο τραγουδιών

Δεν ξεχνάμε να φέρουμε φάρμακα που δεν έχουν λήξει, σφραγισμένα σιρόπια, ή αλοιφές, σφραγισμένα ή και ανοιγμένα κουτιά με χάπια ή κάψουλες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, εννοείται, πως είναι ελεύθερη!!!

Σας περιμένουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου