Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή συζήτηση: «η κατάσταση στο χώρο της υγείας σήμερα»


Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 06:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ κόντρα στο ρατσισμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό θα διεξαχθεί η ανοιχτή συζήτηση:
«η κατάσταση στο χώρο της υγείας σήμερα»
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο κ. Χ. Κατσίνας, Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης. Σκοπός της συζήτησης είναι να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος στην Κοζάνη, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στις ζωές όλων μας.

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ θα βρίσκονται (καθημερινά, 26-29 Ιουνίου) εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τη δράση και τον τρόπο λειτουργίας του Ιατρείου και θα συλλέγονται φάρμακα που θα διατεθούν στους δικαιούχους του Ιατρείου.
Χρειαζόμαστε φάρμακα που δεν έχουν λήξει, σφραγισμένα σιρόπια, ή αλοιφές, σφραγισμένα ή και ανοιγμένα κουτιά με χάπια ή κάψουλες.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης (τηλ. 2461042257, Πλακοπίτη 11, e-mail: koinwniakoz@gmail.com και facebook/KoinwnikoIatreioKozanis) στα 2 χρόνια λειτουργίας του αντιστέκεται ενεργά με όπλα του την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και των δομών στήριξης, στο ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό παρέχοντας δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, Έλληνες και μετανάστες, υπενθυμίζοντας συνεχώς ότι η δημόσια και δωρεάν παροχή φροντίδων υγείας είναι υποχρέωση και δείγμα πολιτισμού ενός σύγχρονου κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου