Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος στην τελευταία ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Σήμερα, Κυριακή 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται το 4 Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Την τελευταία ημέρα το Φεστιβάλ έχει την τιμή και η πόλη της Κοζάνης την ευκαιρία να φιλοξενεί το σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο.
Στις 06:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα θα γίνει η προβολή, για πρώτη φορά στην Κοζάνη, της ταινίας «Ο Εχθρός μου», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο τον σκηνοθέτη για τα διλήμματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας που η ταινία διαπραγματεύεται.
Παράλληλα, στις 06:00 το απόγευμα στο χώρο του φεστιβάλ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν «παλιά» παιχνίδια, που ίσως οι παλιότεροι να θυμούνται, παρέα με το Διαδραστικό Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού.
Στις ανοιχτές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στις 08:00 θα συζητήσουμε με τους φωτογράφους Αλέξανδρο Βρεττάκο για την έκθεση φωτογραφίας του «Απέναντι, ίσως καλύτερα» και με το Γιώργο Χαλεπλή για την έκθεση φωτογραφίας του «Εκτός κάδρου».
Τέλος, στο συναυλιακό μέρος που θα ολοκληρώσει και το Φεστιβάλ θα έχουμε κοντά μας την Κρούση, τη γνωστή ομάδα κρουστών από τη Θεσσαλονίκη και τους Balguns με βασικό συστατικό στη μουσική τους να είναι το balkan πάνω στο οποίο δένουν στοιχεία από ska, reggae, funk, jazz, rock, hip-hop και διάφορα άλλα.

Η προβολή της ταινίας «Ο Εχθρός μου» θα ξεκινήσει αυστηρά στις 06:00 το απόγευμα, παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, εννοείται, πως είναι ελεύθερη!!!

Σας περιμένουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου