Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

7η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης και την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει: Το Ποδήλατο και η Βιώσιμη Κινητικότητα είναι στάσιμα στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Το νερό ως βασικό κοινωνικό συλλογικό αγαθό κινδυνεύει, αλλά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο τοπικό δημοψήφισμα που αυτο-οργανώθηκε σε 11 Δήμους, στο οποίο ψήφισαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση 98.04%!
Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, αν υλοποιηθεί μπορεί άμεσα να τσιμεντοποιήσει τις φυσικές μας παραλίες αλλά και να απαγορέψει την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Η “καταστροφική” επένδυση για τον χρυσό στην Χαλκιδική συνεχίζεται προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής. Δεν έχει γίνει σοβαρή ενεργειακή στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ προωθείται η κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με μαζούτ στη Natura περιοχή στο Πρασονήσι Ρόδου και ένα ακόμη με τον θανατηφόρο Λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στην Ελλάδα, ενώ η βία και ο ρατσισμός αυξάνεται πανευρωπαϊκά. Η παγκόσμια ειρήνη είναι ακόμη άπιαστο όνειρο με τον πόλεμο να χτυπάει την πόρτα και της Ευρώπης στην Ουκρανία.
Τι ΘΕΛΟΥΜΕ για την Βιώσιμη Κινητικότητα;
• Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ και στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία. • Ασφαλές και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς Ποδηλατόδρομους. • Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων ασφαλής στάθμευσης ποδηλάτων σε όλη την πόλη. • Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Τρένο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Ταξί. • Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών. • Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις. • Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.
Γιατί ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης. Γιατί είναι μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων με απόλυτα ειρηνικό μη βίαιο τρόπο. Απελευθερώστε το!
Μόνο ΓΥΜΝΟΙ; Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ ΤΟΛΜΑΤΕ με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers.
Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί ξέφρενο πάρτι με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις. Η τοποθεσία και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα μας www.worldnakedbikeride.gr λίγες μέρες πριν. Μπείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας, προβολές ντοκιμαντέρ και παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις που συμμετέχουμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας
Η φετινή αφίσα αναπαριστά την ελευθερία του γυμνού σώματος, την ελευθερία μετακίνησης με το ποδήλατο και την ελευθερία του νερού. Πρόκειται για σκίτσο και ιδέα του Σταύρου Κιουτσιούκη και ολοκληρώνεται γραφιστικά από τον Τάσο Λέκκα.
Σας περιμένουμε στις Προβολές Ενημέρωσης της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, την Τετάρτη 28/5 9μμ στο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α, εντός στοάς 5ος όροφος), για να παρακολουθήσουμε προβολές ντοκιμαντέρ: • "ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ" 27' (2009) Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με θέμα την 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη το 2008.• "WORLD NAKED BIKE RIDE LONDON" 30' (2005) Ντοκιμαντέρ σχετικά με την πρώτη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στους δρόμους του Λονδίνου • "MY DAUGHTER THE TEENAGE NUDIST" 47' (2013) Ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Γυμνισμό. • +Διάφορα μικρά Video.. Ακολουθεί συζήτηση και πάρτι γνωριμίας! Είσοδος Ελεύθερη.
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτο-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Φέτος διοργανώνεται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ από το www.livemedia.gr
Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;
ΥΓΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παιδιά Εν Δράσει | Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης | Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
www.worldnakedbikeride.gr
Facebook Group http://www.facebook.com/groups/wnbr.gr/
Το Facebook έκλεισε την επίσημη σελίδα/page και ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για την επαναφορά της στο change.org
http://www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου