Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

«Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων αναζητούν 20 νέους, ηλικίας 15 έως 30+ ετών, για να συμμετάσχουν στο νέο τους πρόγραμμα με τίτλο «Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που αφορά στην ενδυνάμωση των νέων Ρομά και στη μετέπειτα αντιμετώπιση προβλημάτων των κοινοτήτων τους στην Ελλάδα, μέσω κατάρτισης πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει θεμέλιο λίθο της δημιουργία μιας ομάδας νέων Ρομά, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν ως ηγέτες της νεολαίας στις κοινότητές τους. Συγκεκριμένα, στόχος των «Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν σχετικά με τον εθελοντισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα και, παράλληλα, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, εμπειρίες, στάσεις και εργαλεία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Ρομά στην Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 νέους, άντρες και γυναίκες, ηλικίας 15 έως 30+ χρονών, Ρομά και μη Ρομά, με εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν στους Ρομά. Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι νέοι Ρομά εκπρόσωποι φορέων Ρομά ή και μέλη οργανώσεων/ομάδων που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σε κάθε περίπτωση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν προηγούμενη σχετική εμπειρία και να μπορούν να δεσμευτούν ότι θα πάρουν μέρος σε όλες τις φάσεις του προγράμματος  και ότι θα υλοποιήσουν τις δράσεις μετέπειτα.
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής του σεμινάριο κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη καλύπτονται 100% από το πρόγραμμα. Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση- δίπλωμα συμμετοχής στους νέους που έλαβαν μέρος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ και αποστείλατε info@usbngo.gr έως 14/6/2014.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το πλάνο «Roma Youth Action Plan» (http://enter.coe.int/roma)  του Συμβουλίου της Ευρώπης (http://hub.coe.int/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου