Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας διώχνει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο

Σαν βόμβα έσκασε μεταξύ των Δραμινών αλλά και όλων όσων ασχολούνται με την κοινωνική αλληλεγγύη σε όλη τη χώρα η είδηση ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας κάνει έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Δράμας. Το έγγραφο στάλθηκε μάλιστα μία ημέρα πριν ξεκινήσει το 3ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης του ΚΙΦΑ που ολοκληρώνεται τη Τετάρτη.

Το ΚΙΦΑ Δράμας όπως αναφέρει στη σελίδα του "λειτουργεί εδώ και 2.5 χρόνια και προσφέρει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους πολίτες της Δράμας και αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα του λαού και ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν στόχο την εξαθλίωση της κοινωνίας".

Οι πολίτες λοιπόν που συμμετέχουν έλαβαν ένα επίσημο έγγραφο από το ΕΚΔ που φέρει τις υπογραφές του Προέδρου του Γ. Σαβρίδη και του Γενικού Γραμματέα Κ. Γκούμα, οι οποίοι επικαλούμενοι τη "νομιμότητα" και "δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν", ζητούν με απλά λογια να "τους αδειάσει τη γωνιά" .

Βέβαια η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επικαλείται και έναν άλλο πολύ σοβαρό λόγο -σοβαρότερο από το να μείνει στο δρόμο το ΚΙΦΑ- ότι έχει ανάγκες στέγασης σωματείων όπως η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών...

Τα σχόλια είναι περιττά...

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί απάντηση από τη Συνέλευση του ΚΙΦΑ στις "ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες" όπως της χαρακτηρίζει του ΕΚΔ  που στόχο έχουν "να βλάψουν μια αυτοοργανωμένη δομή που οργανώνεται από πολίτες και που δεν στηρίζεται από κόμματα και φορείς εξουσίας". 

Η δημοσίευση βέβαια της απόφασης του ΕΚ στο Facebook προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων από φίλους και υποστηρικτές του ΚΙΦΑ σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες η φωτογραφία της απόφασης αναδημοσιεύτηκε δεκάδες φορές ενώ ακολούθησαν εκατοντάδες σχόλια.

Από την σελίδα του ΚΙΦΑ παραθέτουμε αυτολεξεί μερικά από τα σχόλια αυτά καθώς παρουσιάζουν ενδιαφέρον ως προς την κίνηση του ΕΚ να διώξει το ΚΙΦΑ από το κτίριο:

"Έπομενη απόφαση της συγκεκριμύνης διοίκησης θα ειναι να κηρρύξει παρανομη και καταχρηστικη τη πρωτη απεργία που θα πραγματοποιηθει"

"Αναρωτιέμαι αν ο Σαβρίδης θα διώξει και το σωματείο καθαριστριών γιατί κάτι συναδέλφισες τους στην Αθήνα δεν υπακούν στο νόμο που τις απέλυσε!"

"Όταν τμήμα της ΓΣΕΕ αποστεγάζει Κοινωνικά Φαρμακεία με φτηνότατες δικαιολογίες τότε η άσκηση "συνδικαλισμού" είναι φανερώτατα το άλλοθι του προεδρίου που ασκεί φιλόκυβερνητική-μνημονιακή-σκανδαλωδώς αντιλαική πολιτική".

"..βεβαιοι για την κατανοηση σας, σας φτυνουμε εκ των προτερων γιατι εκ των υστερων θα κατανοησετε κι αλλα"

"Αν τα κάναμε όλα νόμιμα πρόεδρε, τότε αρκετοί από τους συμπολίτες μας θα είχαν αποδημήσει εις κύριον, γιατί σύμφωνα με τη νομιμότητα που επικαλείσαι δεν θα έπρεπε να είχαν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"

"όλα για την νομιμότητα γίνονται σ'αυτήν την χώρα. Νόμιμα θα ψοφάτε."

"ιχνος ανθρωπιας κι αλληλεγγυης! Φτου τους!"

"Οι 600 ασθενείς του ΚΙΦΑ σας ευχαριστούν για την διατήρηση της νομιμότητας!"

"μία μέρα πριν την εκδήλωση του ΚΙΦΑ . κάποιοι στο μέλλον θα ντρέπονται για τις υπογραφές"

"Την νομιμότητα την θυμήθηκαν οι κ.κ.εργατοπατέρες για την περίπτωση του Κοινωνικού Ιατρείου! Όταν απολύονται μαζικά εργαζόμενοι, ή εργάζονται σε συνθήκες "μεσαίωνα", ή είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να έχουν στοιχειώδη περίθαλψη εκεί είναι όλα νόμιμα ! Ντροπή τους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου